Peugeot Foodtruck czyli mobilna restauracja
Koncept Peugeota łączący idee samochodu z jedzeniem i eleganckiej restauracji.
Czy obiad kupiony w zaparkowanym przy drodze busie można uznać za coś więcej, niż prosty i tani sposób na zaspokojenie głodu? Peugeot uważa, że tak i stworzył dość niezwykły koncepcyjny pojazd, nazwany Foodtruck. Co kryje w sobie ten niepozorny van przyczepką?
Kucharz ma do dyspozycji niewielką kuchnię, na którą składają się dwie płyty indukcyjne, pozwalające na jednoczesne podgrzewanie czterech potraw, frytkownicę oraz 400-litrową lodówkę, zapewniającą świeżość przyrządzanych produktów. Klienci mogą śledzić przygotowanie posiłku na 46-calowym ekranie, a odgłosy temu towarzyszące są emitowane przez dwie kolumny głośnikowe marki Focal.
Barista z kolei rezyduje w przyczepie, w której znajdziemy profesjonalny ekspres do kawy, a także lodówkę o pojemności 350 litrów.
Niestety dla klientów tej nietypowej restauracji nie przewidziano miejsc siedzących - muszą oni zadowolić się wolnostojącymi stolikami z parasolami.
Peugeot Foodtruck pojawi się po raz pierwszy w Paryżu, a następnie pojedzie na Milan Design Week 2015. Później pozostanie w Mediolanie przez sześć miesięcy, będąc częścią francuskiej wystawy na World’s Fair Expo Milano 2015.