Peugeot Foodtruck – obwoźna restauracja

Nietypowy koncept Peugeota wynoszący jedzenie na ulicy na zupełnie nowy poziom.

Kupowanie czegoś do jedzenia z zaparkowanego przy ulicy vana kojarzy nam się raczej z niskimi cenami i niską jakością. Peugeot postanowił jednak pokazać, że można w takich warunkach zapewnić doznania jak w prawdziwej restauracji. W tym celu stworzył niezwykły koncept nazwany Foodtruck.

Po zatrzymaniu przeobraża się on prawdziwą kuchnię z dwoma płytami indukcyjnymi, frytkownicą oraz lodówką o pojemności 400 litrów. Ruchy kucharza, przygotowującego posiłek, można śledzić na 46-calowym telewizorze, natomiast dźwięki krojenia, smażenia i inne towarzyszące gotowaniu odgłosy, wydobywają się z dwóch pokaźnych kolumn głośnikowych marki Focal.

Reklama

W przyczepce natomiast znalazło się miejsce pracy baristy. Składają się na nie ekspres do kawy oraz 350-litrowa lodówka do przechowywania zimnych napojów.

Obiad zakupiony w Foodtrucku można zjeść na stojąco, przy stolikach z parasolami.

Nietypowy koncept Peugeota zostanie zaprezentowany w Paryżu, a później pojedzie do Mediolanu na tamtejszy Tydzień Designu 2015. Następnie pozostanie w tym mieście przez 6 miesięcy, jako element wystawy na World’s Fair Expo Milano 2015.

magazynauto.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy